TRX – accesoriu multifuncțional

TRX – accesoriu multifuncțional

Total Rezistance eExercise – aceasta este denumirea completa a TRX-ului, un instrument de antrenament care scrie istorie in domeniul fitnessului. A fost inventat de Randy Hetrick, fondatorul Fitness Anywhere . Acesta cauta o solutie pentru mentinerea in forma a echipei sale din trupele speciale Navy SEAL (o unitate de comando a marinei americane), aflata mai tot timpul in misiune si fara acces la o sala de sport pentru a-si lucra muschii la aparatele clasice.

Spre deosebire de majoritatea tipurilor de antrenamente, în care fiecare echipament este, de obicei, destinat unui singur tip de exercițiu, antrenamentele TRX sunt mult mai divrse. Deoarece lucrezi cu greutatea propriului corp,  vei putea efectua până la 300 de mișcări într-un singur antrenament, folosind același echipament într-o varietate de moduri. Acest tip de antrenament permite dezvolarea fortei, flexibilitatii, coordonarii, mobilitatii si stabilitatii corpului. Nu in ultimul rand trebuie mentionat faptul ca antrenamentul cu TRX reprezinta o modalitate excelenta de lupta cu kilogramele in plus, intrucat este un mare consumator de calorii si un bun accelerator al metabolismului, prin activarea grupelor mari de muschi. Atunci cand lucrezi cu TRX-ul, muscultura trunchiului, reprezentata de abdomen, oblici, lombari si fesieri, este in permanenta contractie pentru a putea mentine in echilibru corpul aflat in suspensie in diferite planuri de inclinare. Vorbim de cea mai importanta  parte a corpului, numita si „core”, de unde pornesc toate miscarile si care este vizata cu prioritate de programele de sculptare a siluetei.

Trx este recomandat in antrenamentele de recuperare pentru cei care au probleme cu incheieturile sau cu spatele. reprezinta o alegerea ideala in materie de fitness atat pentru sportivii de performanta, cat si pentru incepatorii intr-ale sportului. Mai mult, antrenamentul cu TRX este potrivit si pentru cei care au probleme cu articulatiile sau cu spatele si se afla intr-un proces de recuperare medicala.

Pentru a evita accidentarile si pierderea de vreme, e important sa stii cum sa faci corect si eficient exercitiile cu TRX. Tocmai de aceea, cel putin sedintele de initiere in TRX Suspension Training e bine sa se desfasoare sub atenta supraveghere si indrumare a unui antrenor.

Iar acum, vestea cea bună! De la 1 octombrie, la antrenamentele de grup se adaugă și TRX-ul! Vor fi instalate 11 TRX-uri, astfel că, grupa va fi formată din 10 persoane. Vă așteptăm să testați cel mai renumit accesoriu al prezentului!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now Button