STRETCHING-ul și beneficiile lui

STRETCHING-ul și beneficiile lui

Ce este STRETCHING-ul?

Tradus din engleză, acesta înseamnă „întindere”. În sport, acesta a căpătat o semnificație mai largă, aceea de „complex de exerciții pentru înindere”, care sporesc mobilitatea și flexibilitatea organismului.

De obicei, exercițiile de stretching sunt efectuate de sportivi la începutul și la sfârșitul antrenamentelor pentru a-și întinde ușor musculatura și a-și spori flexibilitatea. Mișcările de întindere au rolul de a detensiona musculatura și de a accelera circulația la nivelul grupelor musculare care au fost antrenate. Acest tip de exerciții este foarte important pentru că ajută la eliminarea toxinelor acumulate în țesuturi ca rezultat al arderilor.

Un alt beneficiu al stretchingului este acela ca, prin marirea flexibilitatii, micsoreaza posibilitatea producerii unei accidentari in timpul activitatii fizice. Pentru că nu solicită prea tare organismul, acest tip de exerciții pot fi efectuate de persoane de toate vârstele.

Efectuat cu regularitate, stretchingul îmbunătățește mobilitatea articulațiilor și a musculaturii precum și elasticitatea, și flexibilitatea întregului corp. De asemenea, crește forța și rezistența mușchilor, stimulează circulația sanguina și a substanțelor nutritive, ducând astfel la fortificarea sistemului osos.

Aici găsiți un complex de exerciții de stretching pentru tot corpul, care v-ar putea ajuta să învățați și să executați corect întinderile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now Button