10 motive – antrenor personal

1. Îți arată cum să folosești corect multitudinea de aparate din sală

Orice sală de fitness este dotată cu o multitudine de aparate. Aparent, multe din ele seamănă cu cele ce le-ai mai văzut, fie la televizor, fie la publicitate, fie într-o altă sală de sport. Dar, când ajungi să le încerci, deseori o dai în bară. Atunci decizi să-l eviți, sperând că nu ți-a văzut nimeni eșecul. Pentru a nu avea situații similare, apelați la serviciile antrenorului personal. El îți va explica clar și răspicat funcția fiecărui aparat în parte. Te va ajuta să le ajustezi după statura și parametrii tăi. Îți va lămuri ce mușchi antrenezin în acest aparat și desigur, îți va arăta cum să execuți corect exercițiul. Astfel, nu vei avea parte de situații rușinoase și vei ști sigur ce aparat ți se potrivește mai bine.

2. Te învață să execuți corect exercițiile

Deși există o mulțime de tutoriale în care este arătat și explicat cum se execută anumite exerciții, atât în aparate cât și înafara lor, nu vă bazați doar pe ele. Tehnica corectă se învață numai în prezența specialistului în domeniu, care va explica pas cu pas și vă va corecta pe loc, în caz că nu reușiți să executați corect.

3. Evită accidentările și traumele

Probabil cunoașteți cazuri în care cineva s-a traumat la sala de forță. Din păcate, asemenea situații sunt și vor continua să se întâmple atât timp, cât consumatorii de servicii vor prefera să se antreneze fără a cunoaște tehnica corectă a exercițiilor. Unii poate cred că este nevoie de un antrenor alături numai atunci când se antrenează cu greutăți mari. Evident, în asemenea situații el neapărat trebuie să fie alături. Dar, este bine de știut că, chiar și o încălzire dacă nu este făcută bine, riscați să vă traumați. Nemaivorbind de alte exerciții, nu neapărat cu greutăți, care v-ar putea afecta zilnic și să nu observați, dar peste ani să vă dea de știre.

4. Îți răspunde la toate întrebările legate de fitness și alimentație

Ce mușchi lucrează în aparatul cutare? Cum se execută corect acest exercițiu? Ce ar trebui să mănânc după antrenament? Ce trebuie să fac pentru a slăbi? Dar pentru a adăuga masă musculară? Acestea sunt doar câteva din întrebările, pe care le au cei ce frecventează sala de fitness. Antrenorul personal este alături de dumneavoastră pentru a vă da răspuns la toate aceste întrebări și pentru a vă spune ce este mai potrivit pentru dumneavoastră.

5. Îți alcătuiește un program de antrenament bine structurat

Deși există foarte multă informație pe internet despre cum să te antrenezi, trebuie să ținem cont de faptul că fiecare persoană este individuală, iar ceea ce i se potrivește unuia, ar putea să nu aducă rezultate altuia. Nu este suficient doar să vezi cum se execută anumite exerciții, pentru că tehnica executării diferă de la unul la altul. Dacă mergeți pentru prima dată la sală, atunci, neapărat aveți nevoie de un profesionist, care, în funcție de scopul dumneavoastră, de starea de sănătate, vârstă, activitate fizică, mod de alimentație etc., să vă creeze un program personalizat. Un alt avantaj mai este și faptul că antrenorul va urmări progresul dumneavoastră, iar dacă rezultatele întârzie să apară, el va ști ce și unde trebuie de schimbat, ca așteptările să nu vă fie dezamăgite.

6. Ține cont de condiția ta fizică, starea de sănătate și capacitățile tale

Înainte de a crea un program de antrenament, antrenorul își face o anchetă despre fiecare client. Acolo el își notează absolut tot despre starea lui de sănătate, activitatea fizică, fie din prezent sau din trecut, face măsurări corporale,  etc. Toate acestea pentru a-și crea o idee generală despre starea lui fizică, psihologică, și desigur, pentru a putea urmări progresul acestuia. Ulterior, antrenorul va crea cu ușurință un program de antrenament, care să aducă rezultate bune, ci nu daune sau traume, lucru ce se poate întâmpla în lipsa specialistului în domeniu.

7. Te ajută să stabilești un plan alimentar echilibrat

Cu siguranță ați mai citit, văzut sau auzit că pentru a avea un corp reliefat, doar 30% se datorează sportului, iar celelalte 70% sunt reprezentate de o alimentație echilibrată și sănătoasă. Tocmai de-asta ar trebui să apelați la serviciile unui antrenor personal. El, dacă este un profesionist, vă va crea un regim alimentar compatibil cu programul de antrenament. Asta înseamnă că va ține cont de: activitatea fizică, necesarul caloric, rata metabolică, preferințele dvs culinare, raportul dintre nutrienți și multe alte lucruri despre care majoritatea celor ce frecventează sala, nu le cunosc.

8. Te motivează să-ți depășești propriile limite

Antrenorul personal este nu doar o persoană plătită pentru a te fugări prin sală. El este cel ce te va motiva să vii la antrenamente chiar și atunci când tu vei căuta scuze pentru a absenta. Este cel ce te va incuraja atunci când nici chiar tu nu vei crede în forțele și capacitățile tale. Este persoana care te va face să iubești sportul, ci nu să-l practici doar pentru a-ți atinge anumite scopuri. Nu în ultimul rând, antrenorul este un model ce te va inspira și te va ajuta să ai cel puțin aceleași rezultate ca și el.

9. Caută soluții, nu scuze

Cei ce practică sportul de mai mult timp, știu că uneori se întâmplă să stagnăm, fie în creștere musculară, fie în pierderea în greutate sau pur și simplu nu mai vezi schimbări, deși continui să te antrenezi regulat. Din păcate, la această etapă mulți încep a renunța. Însă antrenorul tău personal niciodată nu te va lăsa demoralizat. El va căuta problema și o va înlătura. Va încerca noi și noi metode până cântarul nu se va mișca din loc sau până imaginea din oglindă, în sfârșit, îți va surâde.

10. Cu el rezultatul este garantat

Rezultatul tău este succesul lui. Dacă antrenorul își iubește meseria și nu o vede doar ca pe o sursă de venit, atunci ești în mâini bune. Reputația lui se construiește din laudele clienților săi. Scopul tău devine și scopul lui, de aceea, veți munci cot la cot până acesta nu va fi atins.

Autor: Cristina Burdulescu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now Button