De câte ori pe săptămână e bine să te antrenezi.

De câte ori pe săptămână e bine să te antrenezi.

Una dintre cele mai frecvente întrebări primite de la începători este: „De câte ori pe săptămână ar trebui să mă antrenez?”. Invariabil, răspunsul este: „Depinde de scopul ce ți l-ai propus”.

Unii experți susțin că te poți antrena în fiecare zi, în timp ce alții spun că e suficient doar câteva zile pe sîptămână. Nu e greșită nici prima variantă, nici a doua. Totul depinde de obiectivul tău.

Dacă vrei să slăbești, să crești în masă musculară, în volum, în putere, vrei să ai un corp reliefat sau vrei să-ți dezvolți rezistența și toate astea într-un interval relativ scurt, atunci e clar că va trebui să stai aproape zilnic în sala de forță. Iar dacă practici sportul pentru a te menține în formă sau pentru a face simplu mișcare după o zi de stat în birou, atunci, e suficient cel puțin de două ori pe săptămână.
Se consideră că numărul de antrenamente de tip culturism trebuie să fie minim 2 și maxim 5. Important este să antrenăm toate grupele musculare, dar să nu suprasolicităm aceeași grupă două zile consecutiv. În pofida dorinței de a vedea cât mai repede rezultate, țineți cont de faptul că mușchii au nevoie de minim 48 de ore pentru a se restabili după un antrenament dificil. Altfel, riscați să faceți mai mult rău, decât bine.
Nu uitați, însă, că mișcarea, efortul și activitățile fizice nu trebuie să lipsească din programul nostru zilnic. În afara zilelor de antrenamente în sala de forță se recomandă să vă mișcați cel puțin 30 minute/zi în ritm moderat. Mersul pe jos, urcatul scărilor, plimbările prin parc, mersul cu bicicleta, grădinăritul, curățenia, toate sunt activități fizice care implică mișcare și nu necesită cheltuieli financiare.

Cea mai buna metoda de a primi răspuns la întrebările tale este sa te înscrii la un antrenament personal.

Оставить комментарий

Ваш email адрес не будет опубликован.

Call Now Button